Trendy two-storey residence designed in 2013 by SOUP Architects situated in Surrey, United Kingdom.

Wedge House by SOUP Architects 1

Wedge House by SOUP Architects 2

Wedge House by SOUP Architects 3

Wedge House by SOUP Architects 4

Wedge House by SOUP Architects 5

Wedge House by SOUP Architects 6

Wedge House by SOUP Architects 7

Wedge House by SOUP Architects 8

Wedge House by SOUP Architects 9

Wedge House by SOUP Architects 10

Description by SOUP Architects We have been approached by enlightened shoppers trying to unlock the potential of a backland website set within the rear half of an present suburban backyard in Surrey. Their temporary was to create a up to date 5-bed room home for three generations of household. The design makes use of the irregular form of the prevailing backyard to tuck the proposed home into an unassuming triangular pocket to the aspect of the backyard that maintains lengthy views from the primary home. The proposed home is oriented to minimise overlooking to/from an condo improvement to the East and maximises afternoon and night solar by being oriented West. Our shopper’s ambition to have a relaxed, casual collection of dwelling areas work nicely with the uneven volumes created. The robust bodily connection to the backyard goals to increase the calm modernism of the interior areas out to the backyard backdrop. The uneven type additionally integrates a personal south/west dealing with first flooring balcony to the Fundamental Bed room and a big cantilevered part to create a coated exterior area to the doorway door. Recesses within the Japanese Elevation dealing with the adjoining housing property permit openings inside the façade that keep away from overlooking, formed and oriented in the direction of mature oak timber indirect to the location. Pure mild is then introduced into the guts of the home although a variety of triangular roof-lights over the primary staircase and most important bed room dressing space. The home is supplied with degree entry from the road and conforms to Lifetime Residence standards. To permit future flexibility, the interior association permits for the Floor Flooring Comfortable area to be transformed to a bed room if required with the adjoining wc and bathe offering accessible washing amenities. The constructing material is shaped from a bespoke metal body design and extremely insulated timber body infill. An built-in Warmth Restoration Air flow System ensures the demand for inner area heating is stored to a minimal. Photo voltaic water panels fastened to the primary roof present a lot of the scorching water demand and a totally built-in rainwater harvester buried within the backyard contributes to chilly water provide. The palette of exterior supplies of vertical batten Western Purple Cedar and darkish gray clean render subtly blends the home into its surrounding surroundings. Internally using a darkish American Walnut, polished concrete, complimented by an off-white wall end and deep slate gray end to rest room areas provides the challenge a heat materials richness. The glazing system is cut up between environment friendly casement models with bespoke bigger models, together with a Floor Flooring triple sliding unit that slides into the exterior wall to create a totally clear 6.5metre open from the dwelling area to the backyard. Images by Andy Matthews Go to SOUP Architects

  • Facebook
  • Google Plus