Trendy two-storey residence designed by Marcelo Sodré located in São Paulo, Brazil.

Urban Residence by Marcelo Sodré 1

Urban Residence by Marcelo Sodré 2

Urban Residence by Marcelo Sodré 3

Urban Residence by Marcelo Sodré 4

Urban Residence by Marcelo Sodré 5

Urban Residence by Marcelo Sodré 6

Urban Residence by Marcelo Sodré 7

Urban Residence by Marcelo Sodré 8

Urban Residence by Marcelo Sodré 9

Urban Residence by Marcelo Sodré 10

Urban Residence by Marcelo Sodré 11

Urban Residence by Marcelo Sodré 12

Urban Residence by Marcelo Sodré 13

Description by Marcelo Sodré On this design, modern fashion, the architect Marcelo Sodré, created a townhome with built-in round a central landscaped courtyard surroundings, offering privateness and protecting the modernity of the work through the years. State of affairs of Place Nook lot, steep slope, subsequent to the border and dealing with inexperienced space of a closed mixing wall. The very best examined is dealing with northeast face. Idea Design The topography initially advised a extra apparent deployment, leading to an array of fragmented blocks, following the contour of the bottom in successive plateaus. This simplistic answer was deserted, adopting one that may counteract the unfavorable traits of topography for these aiming most utilization, the size of the sector, to advertise interplay of the residents. From this unique intention, we decided the group of the areas of service, social and intimate that the order, occupy the decrease flooring, floor flooring and higher, respectively. Thus, the very best degree terrain alongside the sidewalk, was prolonged to the purpose the place the decrease flooring, might be deployed. With this topography was reversed and an awesome and distinctive plateau appeared. Above him rose the intimate block, a big rectangle, positioned near the boundary wall of the allotment. This choice away from the road, the openings of the dorms, which lined, open mezzanine to the bottom, along with this intimate block, acts as a visible and acoustic barrier towards the neighbor, who’s a faculty. They thus shaped naturally social space, plus different buildings, similar to the doorway walkway and leisure space and pool, outlined the massive courtyard, the place converge all environments aimed toward socializing. It is very important notice the absence of visible limitations on the bottom flooring, which ensures a complete space of the lot measurement, in addition to an virtually unique contact with the inexperienced space of the allotment. Externally the courtyard obligatory retreat, adopted correction of the hole, which ensured larger privateness. The closure manufactured from slatted wooden, has additional expanded the sense of freedom that a residence in a gated subdivision supplies. Go to Marcelo Sodré

  • Facebook
  • Google Plus