Designed in 2012 by Nicolás Lipthay Allen / L2C, this contemporary single-storey residence sits on a cliff within the Valparaíso Area, Chile.

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 1

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 2

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 3

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 4

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 5

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 6

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 7

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 8

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 9

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 10

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 11

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 12

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 13

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 14

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 15

Description by Nicolás Lipthay Allen / L2C Tunquen Home, situated one hundred sixty km (one hundred miles) from the town of Santiago / Chile, is on the primary line of the waterfront on a cliff over 50 meters (164 ft) above sea degree. The home sits on the oceanfront in a contemplative and respectful method, as a body for nature and the surroundings. It’s outlined as a single quantity of white concrete which is split into three areas. The primary space homes the lounge, eating and kitchen, leaving at one finish the main bedroom and its providers, and on the different the bedrooms for youngsters and friends. This manner, the home can set two scales of use, the primary is when the house owners are on the home by themselves, and the second is when they’re there with the youngsters or friends. The weather conditions of the world, dominated by a strong south wind, conditioned the design. Hooked up to the dwelling space is a courtyard that has a number of features, an important is to be outdoors sheltered from the wind, in reference to the view and the inside of the home. This similar courtyard supplies the entry, an outside eating space and backyard. The construction of the home is made up of a “bracket” of strengthened concrete which together with the fireside and the partitions of the outside courtyards form the projected quantity, the roof is predicated on beams and wooden, giving texture and larger peak to the areas.

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 16

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 17

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 18

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 19

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 20

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 21

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 22

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C 23

Go to Nicolás Lipthay Allen / L2C

  • Facebook
  • Google Plus