Located on Australian Sunshine Coast, this contemporary two-storey residence was designed by Bark Design Architects.

The Maleny House by Bark Design Architects 1

The Maleny House by Bark Design Architects 2

The Maleny House by Bark Design Architects 3

The Maleny House by Bark Design Architects 4

The Maleny House by Bark Design Architects 5

The Maleny House by Bark Design Architects 6

The Maleny House by Bark Design Architects 7

The Maleny House by Bark Design Architects 8

The Maleny House by Bark Design Architects 9

The Maleny House by Bark Design Architects 10

The Maleny House by Bark Design Architects 11

The Maleny House by Bark Design Architects 12

The Maleny House by Bark Design Architects 13

The Maleny House by Bark Design Architects 14

The Maleny House by Bark Design Architects 15

The Maleny House by Bark Design Architects 16

The Maleny House by Bark Design Architects 17

The Maleny House by Bark Design Architects 18

The Maleny House by Bark Design Architects 19

The Maleny House by Bark Design Architects 20

The Maleny House by Bark Design Architects 21

The Maleny House by Bark Design Architects 22

The Maleny House by Bark Design Architects 23

The Maleny House by Bark Design Architects 24

The Maleny House by Bark Design Architects 25

Description by Bark Design Architects The ‘Glass Home Mountain Home’ in Maleny, celebrates its website, perched on the sting of the remnant rim of the Glass Home vary, in addition to the essence of its place – ‘sky and mountains’. Translated into a spot of ‘glass and stone’ inextricably related to its panorama it has qualities of being anchored, strong and earthbound in addition to being clear, mild and floating. Memorable to the expertise is the ‘sanctuary’ of the courtyard area, whose edges are outlined by ambiguous indoor outside thresholds of the clear inner areas, sitting between the refuge of a monumental basalt ‘Backyard Wall’ and the broader pure volcanic panorama. Partaking with present topography, orientation, views and vegetation, the home balances financial system and high quality craft. It celebrates economical finishes, directness, authenticity, pure, textured and unadorned surfaces that are embroidered with extremely crafted timber parts and items. Surfaces, finishes and particulars exhibit the Japanese idea of wabi sabi – the great thing about issues imperfect, impermanent and incomplete, allowed to climate and evolve with time. Sustainability begins with pure cooling and lighting, harnessing out there breezes and winter solar, utilizing regionally sourced hardwood, plantation grown plywood cladding and lining, recycled Blackbutt timber flooring, native quarry rock, and endemic backyard species. Establishing habitation on this website has been guided by the important thing rules of; ·‘Anchoring’ a person made courtyard sanctuary between the refuge of a monumental ‘Backyard Wall’ and the broader pure volcanic panorama, ·‘Mapping’ specific mountain vistas into and thru, clear inner areas, lacing the interior spatial zones of the home across the edges of a made panorama, a personal courtyard to shelter from climate and street while capturing Northern facet for winter solar, ·Translate the location expertise of ‘sky and mountains’ into a spot of ‘glass and stone’ inextricably related to its panorama, ·Qualities of being anchored, strong and earthbound in addition to clear, lite and floating, ·Surfaces, finishes and particulars exhibit the Japanese concept of wabi sabi as a manifestation of a great thing about issues imperfect, impermanent and incomplete that are allowed to climate and evolve with time. Public amenity features a bigger panorama buffer and setback with preservation of shade timber to the road, upkeep of the general public view by way of elements of the constructing and website, and from the valley under, the buildings type and bulk on the escarpment seems recessive and non reflective somewhat than dominant to the panorama of the ridge. Necessities of the useful temporary are separated into distinct spatial zones and the sensation of pavilions related across the edges of the primary outside courtyard area creates a loosely related resort or village really feel of a mountain lodge typology. Important to creating Place is the contribution of the panorama structure, and the fantastic craft embued Gabion stone wall, which advanced right into a personally positioned panorama artwork component by the stone mason, and the crafted timber joinery parts and the craft of the artist of the material display piece. Balancing parts of financial system and high quality craft, largely the home reveals economical finishes, a sure directness, authenticity, pure, textured and unadorned surfaces that are then embroidered with some key extremely crafted timber parts and items.

The Maleny House by Bark Design Architects 26

The Maleny House by Bark Design Architects 27

The Maleny House by Bark Design Architects 28

The Maleny House by Bark Design Architects 29

The Maleny House by Bark Design Architects 30

The Maleny House by Bark Design Architects 31

Go to Bark Design Architects

  • Facebook
  • Google Plus