Located in Telegraph Hill, San Francisco, this contemporary three-storey residence was designed by Feldman Structure.

Telegraph Hill by Feldman Architecture 1

Telegraph Hill by Feldman Architecture 2

Telegraph Hill by Feldman Architecture 3

Telegraph Hill by Feldman Architecture 4

Telegraph Hill by Feldman Architecture 5

Telegraph Hill by Feldman Architecture 6

Telegraph Hill by Feldman Architecture 7

Telegraph Hill by Feldman Architecture 8

Telegraph Hill by Feldman Architecture 9

Telegraph Hill by Feldman Architecture 10

Telegraph Hill by Feldman Architecture 11

Telegraph Hill by Feldman Architecture 12

Description by Feldman Structure The unique home suffered from a plain, unarticulated stucco façade and unusually slender, chopped up inside areas. The primary dwelling areas have been separated from the entry by two flooring of awkward and darkish stairs and halls. However, the architects acknowledged the home did have tall ceilings and the potential for beautiful views of the Golden Gate Bridge, Coit Tower and the Transamerica Pyramid. The architect’s answer was to reinvent the outside with gray limestone cladding and deep metallic frames across the home windows and storage. The third flooring envelope was pulled again from the primary façade to permit for a deck and planters. The whole higher degree was opened up as one nice room with home windows on three sides. Designed for shoppers who like to prepare dinner and entertain, the open kitchen wanted to be serene and cleverly cover away their many cooking utensils; deep cabinets that pull out for additional storage and additional deep counters with pockets to cover home equipment and drying dishes are a few of the area-maximizing options. The primary deck takes benefit of the sweeping views and serves as an outside room with hearth, windscreen, customized planters, and an operable awning. A small outside deck off the eating room supplies area for grilling and rising herbs. To tug guests up the steps to the highest flooring, the architects designed a wooden, metal and glass stair with mild spilling down from home windows above. A perforated metallic display that wraps down from the ceiling of the highest flooring to the entry two flooring under, provides subtle mild, in addition to visible and textural continuity to the primary three ranges. The stairway is capped by a constructed-in customized kinetic sculpture by an area artist. All through the house is a delicate grey and white palette that lets the views and supplies be the focus. Images by Joe Fletcher Go to Feldman Structure

  • Facebook
  • Google Plus