Designed by Fahlander Arkitekt, the summerhouse is situated between two fjords on the Swedish northern west coast.

Slavik Summerhouse by Fahlander Arkitekt 1

Slavik Summerhouse by Fahlander Arkitekt 2

Slavik Summerhouse by Fahlander Arkitekt 3

Slavik Summerhouse by Fahlander Arkitekt 4

Slavik Summerhouse by Fahlander Arkitekt 5

Slavik Summerhouse by Fahlander Arkitekt 6

Slavik Summerhouse by Fahlander Arkitekt 7

Slavik Summerhouse by Fahlander Arkitekt 8

Slavik Summerhouse by Fahlander Arkitekt 9

Slavik Summerhouse by Fahlander Arkitekt 10

Description by Fahlander Arkitekt The location is surrounded by a nationwide park and nature characterised by rounded granite rocks and windswept timber. Different homes within the space, principally summerhouses from the Nineteen Fifties, are extra of a pavilion sort than consultant of the native constructing custom. For a lot of generations, members of a giant household have spent their summers right here. There are not any seen plot boundaries, dwelling requirements are easy, the ocean and the encompassing nature are the primary points of interest. Because the household grows, extra homes are constructed. The newest addition up to now is a home situated on one of many highest factors within the space designed for one of many sons, with room for his household and friends. The home hovers calmly above the bottom which is left untouched. It’s potential to stroll round the home on an outside bridge hanging on the facade, floating above the rocks. The distinction between the typically tough local weather and the straightforward summer time life informs the design of the home. A timber development is roofed with an almost upkeep-free mineral facade in the identical shade of gray because the rocks. Painted elements are white in response to the custom of the west coast. The rounded roofs derive their form from the encompassing weathered rocks. A room for socialising, cooking and consuming fronts the ocean, with giant sliding home windows in the direction of the expansive view. Entrance corridor, bedrooms and toilet are positioned on the again. An additional bed room and a sauna are situated in a close-by guesthouse. The interiors of the home are utterly coated with panels of untreated fir. When the inside partitions are set alight by the low solar from the west, the home turns into a glowing eye-catcher from the ocean. Go to Fahlander Arkitekt

  • Facebook
  • Google Plus