In 2012 Tono Vila and Joan Miquel Segui Arquitectes utterly redesigned this condominium situated in Mallorca, Spain.

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 1

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 2

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 3

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 4

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 5

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 6

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 7

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 8

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 9

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 10

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 11

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 12

Description by Tono Vila and Joan Miquel Segui Arquitectes The refurbishment of the house was pushed by the necessity for a intestine renovation because of the poor state of the prevailing situation, which had been deserted for a number of years. The renovation had specific financial restrictions. The constructing by which the condo is situated was initially constructed within the 60’s and is situated in an historic zone of Mallorca. The primary construction is strengthened concrete, inclusive of huge supporting beams, which play an implicit visible position that the venture exploits as a corporation system for the minimally reconfigured area. The unique concrete of the columns and beams is uncovered in all of the rooms, exposing previous written notes inscribed by the builders in the course of the unique development. The format is split in two areas which are handled in several methods. The dwelling space is completely open after demolishing all the non-structural inside partitions. This area is reorganized with the insertion of a ‘wooden field’ with proportions based mostly on the golden imply. Formally, this gadget acts to arrange the area from smaller to greater, beginning within the corridor and ending in the lounge, suggesting a promenade round it. Functionally, it’s a compact and environment friendly storage room, inclusive of all the things from pantry to janitor’s closet. Lastly, the wooden field is designed to be simply deconstructed, permitting for the inevitability of future reorganization in response to new wants as they come up. The main bedroom has been left comparatively intact insofar because the particular format with a view to management prices. Restrained modifications are a reconfiguration of the bathroom room to suit a brand new bathe and adjusting the toilet format to accommodate a constructed-in closet. Whereas nearly all of the furnishings from the prior format has been reinstalled, the brand new open format permits a customization of each area with private objects and artifacts, sustaining a thread from the previous whereas unveiling the chance innate within the international spatial construction.

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 13

Palma Apartment by Tono Vila and Joan Miquel Segui 14

Go to Tono Vila and Joan Miquel Segui Arquitectes

  • Facebook
  • Google Plus