Designed in 2012 by Diez + Muller Arquitectos, this modern residence is situated in By way of a Los Chillos, Quito, Ecuador.

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 1

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 2

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 3

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 4

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 5

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 6

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 7

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 8

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 9

Description by Diez + Muller Arquitectos The design of this residential undertaking arises from earlier analysis and understanding of the regional structure of the Ecuadorian highlands, and the way it engages with a contemporary system by means of understanding the place, tectonics and area of every, making a rigidity between the 2 methods. First are the normal architectural and spatial parts, such because the courtyard, wall, porch and slope. On the similar time, the open plan and steady area are modernist ideas contrasted with the weather beforehand talked about. The fabric palette consists of native stone, wooden and tile as native or endemic supplies, and uncovered concrete, metal and glass as trendy supplies. This combine not solely expresses a proper concept, but in addition a structural and constructive concept that reinforces the argument. In an space of roughly four acres with a steep slope, the home is located on the highest a part of the location, with a privileged view. In plan, the home is designed linearly, benefiting from the views from each room. The design in part turns into essential; entry to the social space, kitchen and terrace is situated on the higher degree. Probably the most personal areas and bedrooms are on the decrease flooring. The home is stratified into two zones: the stone base and glass field on prime. The bottom is a stone bearing wall, the place personal areas are distributed. This base is the help of the home on the bottom and accommodates the excavated soil for its settlement. It’s absolutely revealed from sure viewpoints, whereas from others it’s half-buried and appears to come up from the bottom. At each the doorway and rear of the home, a big reduce within the floor generates a submerged courtyard which serves primarily to light up and ventilate the bed room areas on the bottom flooring. On the similar time, it turns into one of the crucial necessary areas of reference of the home. It’s contained by an uncovered concrete wall, contrasting with the stone wall, thus creating tensions between the 2 techniques. Entrance to the home is thru a metal and glass bridge that intersects with the stone wall, and opens the area to a big metal and glass nave that incorporates the social areas of the home on the higher flooring. On this nave rests a standard mud tile roof. Lastly, the finishes in the home are primarily easy supplies akin to concrete and wooden. The lightness of the glass prime quantity is much more evident at night time when synthetic mild exposes its permeability and the good nave of the roof, which is juxtaposed with the monolithic quantity of the bottom on which it rests.

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 10

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 11

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 12

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 13

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 14

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 15

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 16

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 17

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 18

Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos 19

Go to Diez + Muller Arquitectos

  • Facebook
  • Google Plus