Situated in a primary residential space of Weinheim, Germany, this contemporary personal residence was designed in 2012 by Architekten Wannenmacher + Möller GmbH.

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 1

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 2

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 3

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 4

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 5

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 6

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 7

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 8

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 9

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 10

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 11

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 12

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 13

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 14

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 15

House P+G by Architekten Wannenmacher + Möller 16

Description by Architekten Wannenmacher + Möller This indifferent home with a self-contained flat is being constructed on a plot of roughly 2,000 sq. meter in a primary residential space of Weinheim for a household of 5. The design is for a constructing that’s cut up into particular person volumes and that has two tales dealing with Weinbergstrasse within the northeast and three tales dealing with the backyard within the southwest because of the excessive slope of the plot. A indifferent home, inbuilt 1999, which nonetheless exists on the plot, is to be retained and included within the design. The playful association of the varied volumes, characterised by sections that protrude or are set again, makes the 800-sq.-meter home seem smaller and helps to combine it into the smaller buildings within the present environment. On the southwest aspect, the decrease story protrudes up to now into the backyard that its roof space types a terrace space in entrance of the dwelling/eating space on the primary flooring with a depth of just about four meters. This degree is given a beneficiant extension within the southwest due to the best way the constructing is about again, permitting a pleasantly proportioned outside space to be created. There’s a tree within the middle of this outside space, giving it a particular environment and in addition screening it from the prevailing constructing that’s instantly adjoining to it. The division of the constructing’s quantity is mirrored by its architectural design. The bottom flooring, which is confronted solely in glass and aluminum, contrasts with the higher degree, which is clad in mild-coloured pure stone. The fasade that faces the road is usually closed so as to fulfill the shopper’s want for cover towards uninvited onlookers. On the aspect dealing with the backyard, nevertheless, the design is open and permits indoor and outside areas to merge collectively. Go to Architekten Wannenmacher + Möller

  • Facebook
  • Google Plus