Luxurious single storey residence designed in 2014 by Daffonchio & Associates Architects. It’s situated in South Africa.

House 02 by Daffonchio & Associates Architects 1

House 02 by Daffonchio & Associates Architects 2

House 02 by Daffonchio & Associates Architects 3

House 02 by Daffonchio & Associates Architects 4

House 02 by Daffonchio & Associates Architects 5

House 02 by Daffonchio & Associates Architects 6

House 02 by Daffonchio & Associates Architects 7

House 02 by Daffonchio & Associates Architects 8

House 02 by Daffonchio & Associates Architects 9

House 02 by Daffonchio & Associates Architects 10

House 02 by Daffonchio & Associates Architects 11

House 02 by Daffonchio & Associates Architects 12

Description by Daffonchio & Associates Architects The home is about on a secluded, tranquil stand surrounded by established timber. The primary home consists of two wings: the dwelling wing and the bed room wing. Each wings have lengthy, low roofs which seem to drift over and previous them. These roofs are supported on exterior metal posts, as all the partitions cease in need of the ceiling, with clerestory home windows on prime of all inner and exterior partitions. The clerestory home windows permit views of the timber from inside the home, and admit a smooth, subtle mild into the home through the day. At night time, the ceilings are lit up by the use of fluorescent lights hid under the clerestory home windows. This creates a mushy, ambient mild, and enhances the floating impact of the roofs. The deep overhangs of the roofs and the beneficiant concrete aprons round the home prolong the home into the backyard each spatially and visually. The deep roof overhangs additionally shade the glazing in summer time, defending the home from photo voltaic warmth achieve. Alongside the complete size of the northern aspect of the dwelling space is a fifty two-foot-lengthy, flooring-to-ceiling motorized frameless glass sliding door. When opened, the door disappears into cavity partitions, and the dwelling space successfully turns into an open coated patio, with two giant cavity sliders on the south aspect opening onto a secluded courtyard. The doorway door was designed by South African artist Marcus Neustetter. It includes a sheet of laser reduce metal on the surface and laser minimize walnut on the within, with clear glass in-between to let mild shine in through the day and out at night time. The laser reduce picture originates from a Google Earth picture displaying the topography of Johannesburg and the encompassing areas. The minimalist structure, expansive areas, mushy pure daylight and white partitions in the home function a backdrop for different paintings all through the home. The ecopool has been designed to learn as a part of the backyard, with gravel banks appearing because the transition between the backyard and the pool, and planted wetlands mixing visually with the encompassing landscaping. Go to Daffonchio & Associates Architects

  • Facebook
  • Google Plus