The Backyard Home is a brand new 1,900 sq ft home on the far finish of the rear backyard of a Victorian home in Battersea, South West London.

Garden House by De Matos Ryan Architects 1

Garden House by De Matos Ryan Architects 2

Garden House by De Matos Ryan Architects 3

Garden House by De Matos Ryan Architects 4

Garden House by De Matos Ryan Architects 5

Garden House by De Matos Ryan Architects 6

Garden House by De Matos Ryan Architects 7

Garden House by De Matos Ryan Architects 8

Description by De Matos Ryan Architects A contemporary household conundrum was the sudden catalyst for the creation of the brand new annex — the quick want of a newly married couple bringing two households collectively and requiring further area to accommodate seven youngsters. The design of The Backyard Home has been pushed by three challenges together with the shoppers’ formidable requirement for elevated area; the necessity to incorporate obligatory flood-proofing measures because of the website’s shut proximity to the River Thames; in addition to complying with planning restrictions to stop the overlooking of neighboring properties. The brand new home includes 5 bedrooms, three loos, a research, and a kitchen/front room. The backyard was excavated to create a excessive-sided watertight concrete courtyard, which elevated the ground plate of the property with out affecting the only-story look at backyard degree. The dwelling areas are at courtyard degree and profit from full peak glazing; the bedrooms are organized at first flooring degree in clear white volumes that lightly “float” above the glazing. A bridge at backyard degree bisects the white field and marks the doorway to the property. Home windows are discreetly situated on the aspect and rear elevations to adjust to planning restrictions and body views out. A mixture of inner lightwells and rooflights make sure that the bedrooms are flooded with pure daylight. It’s the sunken courtyard, characterised by white pigmented concrete partitions and flooring, that defines The Backyard Home and lends the home an unique sensibility. Sliding doorways open up the nook of the home providing a seamless transition to a tranquil enclosed panorama by which to flee London life. Go to De Matos Ryan Architects

  • Facebook
  • Google Plus