Minimalist personal residence designed in 2013 by Alventosa Morell Arquitectes situated in Barcelona, Spain.

Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes 1

Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes 2

Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes 3

Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes 4

Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes 5

Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes 6

Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes 7

Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes 8

Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes 9

Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes 10

Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes 11

Description by Alventosa Morell Arquitectes Is it potential to construct a house that utterly adapts to its surrounding panorama of mountains and greenery, in simply 4 months? Is it attainable to warmth a indifferent home situated within the Montseny Panorama, with solely a single one-kW radiator, used two hours a day within the winter? These have been questions posed initially of this venture, that turned a actuality. The shopper requested a indifferent home that may be as cheap as attainable, that could possibly be inbuilt a brief time period and was power-environment friendly. As an answer, six picket, prefabricated modules have been created, with out the necessity for later ending fieldwork, that have been versatile sufficient to adapt to the morphology of the location.The bioclimatic research of this actual website was essential in deciding the methods to comply with within the design, as a way to enhance the dwelling’s consolation and to realize the power calls for in an effort to be a passive home. Retaining in thoughts the chances of transportation and the passive home traits, we drew six modules which can adapt routinely to the solar and to the prevailing timber. The interstitial areas among the many modules present the inside with flexibility and turn into a photo voltaic mild collector in winter, just like the greenhouse impact, because of the glass partitions. In spring and summer time they will rework into roofed terraces subsequent to the backyard, when the temperature is heat. The design options an intense relationship between its occupants and the encompassing nature. So the connection between the home and the Montseny inexperienced panorama turns into one of many essential focal factors on this work. The wooden construction and partitions and the hanging concrete flooring mix into the general configuration of the inside. Using wooden as the primary materials makes the connection with development specialists simpler, and allowed for optimization of development particulars and prices. All of those methods, plus using a construction with lots of thermal resistance offered the perfect options, which included the discount of ecological impact on account of using supplies from the environment. Condensation was prevented through the use of sweating supplies, to have a wholesome home. Using seventy six.seventy seven% much less power to warmth the home, as compared with the identical home constructed within the conventional method, for an power-environment friendly dwelling. Go to Alventosa Morell Arquitectes

  • Facebook
  • Google Plus