Modern household vacation home designed in 2011 by Simon Couchman Architects located in Balnarring Seashore, Australia.

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 1

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 2

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 3

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 4

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 5

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 6

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 7

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 8

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 9

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 10

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 11

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 12

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 13

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 14

Description by Simon Couchman Architects The temporary referred to as for a household vacation home the place household could possibly be collectively however not on prime of each other. The extensive, north-dealing with block some 5 minutes stroll from Balnarring Seashore on Victoria’s Mornington Peninsula provided the right alternative to construct such a home. Amongst the tea-tree and banksia are the sandy driveways of Nineteen Fifties-type fibro shacks alternating with the fashionable housing indicative of the persevering with improvement of the area. Whereas sympathetic to its environment, the design of the home seeks to utilize the whole website. The only degree U-formed constructing steps up in the direction of the rear of the block following the mild slope of the land. An built-in panorama answer helps to create a collection of indoor and outside areas. The entrance wing supplies a sleeping zone away from the primary dwelling areas. A household room right here may be opened to the central courtyard and in addition to a totally-secured entrance yard outlined by a curved, vertical batten fence which arcs again to the home, connecting to a curved wall main guests to the entrance door. A glazed hall hyperlinks entry and household wing to the rear dwelling areas with a free-standing backbone wall concealing a smaller personal courtyard addressed solely by the main bedroom and research. The primary dwelling space flows immediately onto the central area by way of absolutely retractable bi-fold doorways. Terraced decking presents informal seating, and hyperlinks to a coated BBQ space incorporating outside consuming with cross-by way of window to the kitchen. Black painted cement sheet panel and uncooked hardwood timber cladding used externally merge inside the home in locations contrasting towards the clear white inside plaster shell. Full peak glazing and slot home windows body the panorama and additional permit the outside areas to movement via the home.

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 15

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 16

Balnarring Beach House by Simon Couchman Architects 17

Go to Simon Couchman Architects

  • Facebook
  • Google Plus