Located in Nonthaburi, Thailand, this contemporary four,843 sq. foot residence was designed in 2013 by TA-CHA Design.

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 1

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 2

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 3

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 4

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 5

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 6

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 7

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 8

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 9

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 10

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 11

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 12

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 13

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 14

Description by TA-CHA Design In relation to plenty of analysis particularly interview with the proprietor, our design intent has been interpreted as a easy however highly effective phrase in Thai ‘Chan’ (Actually means terrace) Nevertheless, ‘Chan’ again to historical past of Thailand is extremely significant as connection. As said, ‘Chan’ connects individuals with individuals (Three era dwelling in the identical home) ‘Chan’ hyperlinks individuals with nature (Pal of nature) ‘Chan’ joins individuals with surrounding (Inner area work together with adjoining neighbor whereas sustaining privateness.) Area planning has been tailored from conventional Thai residential structure. Some great benefits of the spirit of conventional Thai home are to be retained to go well with trendy way of life comparable to sustainable methods – the stack impact to maneuver scorching air up and out of the house by drawing cool air in by means of the bottom flooring (middle of the home) – daylighting through skylight in the midst of the home. This makes an oblique reference to surroundings With a purpose to get rid of theheat gainfrom south, a primary staircase behind the home acts as the warmth barrier in addition to the outside enclosure utilizing double wall system with insulation to stop warmth getting into to the dwelling area. The decrease flooring holds front room; semi-open to the surroundings, eating room, kitchen and visitor bed room. Once more, there’s ‘Chan’ connecting every space altogether with massive tree within the center. The higher flooring holds 4 bedrooms linking by the higher ‘Chan’ and sensing prime of tree motion. One of many key parts is the primary metal seven meter excessive entry door connecting and dividing up inner and exterior areas with correct pure ventilationand daylighting.

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 15

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 16

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 17

Baan Yo Yen by TA-CHA Design 18

Go to TA-CHA Design

  • Facebook
  • Google Plus