This single degree Victorian home situated in Prahran, Australia was utterly redesigned by Studiofour.

Alfred Street Residence by Studiofour 1

Alfred Street Residence by Studiofour 2

Alfred Street Residence by Studiofour 3

Alfred Street Residence by Studiofour 4

Alfred Street Residence by Studiofour 5

Alfred Street Residence by Studiofour 6

Alfred Street Residence by Studiofour 7

Alfred Street Residence by Studiofour 8

Alfred Street Residence by Studiofour 9

Alfred Street Residence by Studiofour 10

Alfred Street Residence by Studiofour 11

Alfred Street Residence by Studiofour 12

Description by Studiofour This undertaking started as an present single degree Victorian home in Prahran, comprised of a collection of compartmentalised areas, with some areas internet hosting various features. With strategic replanning of the bottom flooring, and the addition of a brand new first flooring, the realized design allows extra flexibility to adapt every area to go well with the ever altering dynamics of household life. A transparent delineation of perform on the bottom flooring is achieved by means of the insertion of latest constructed varieties, each in horizontal and vertical planes. With delicate modifications in flooring and ceiling ranges, and the introduction of latest joinery parts and managed openings, every area turns into additional outlined. The inside of the home was given stronger connection to the outside courtyards by way of a critical of hid sliding doorways, growing entry to mild, recent air and facet. Whereas a rear courtyard was related to the kitchen and was designed for outside eating, an inside courtyard supplies a inexperienced backdrop and an obvious extension of area to the lounge. Arriving on the home, it’s troublesome to realize greater than a glimpse of the primary flooring addition by means of the encompassing city streetscape. The higher quantity is consciously set again from the ornate Victorian chimney, whereas the absolutely glazed facade offers a reflective backdrop and contrasts the interval roof detailing adjoining. This design technique allowed the primary flooring areas to be uncovered to various ranges of interplay with the panorama, each speedy from the tree tops of the birches from the courtyards under, to the expansive cityscape views past, while sustaining a degree of visible privateness from the adjoining flats. All through the inside a restrained materials palette of white with pale timber insertions supplies a impartial backdrop for the household’s assortment of artwork, books and objects. Go to Studiofour

  • Facebook
  • Google Plus